Koppels

Aan de hand van de single totaallijst en de loting, die om 20.00 uur begint, worden de poules ingedeeld. De wedstrijden worden ingedeeld met het daarbij behorende wedstrijdschema.

Je dient voor de loting aanwezig te zijn anders speel je niet mee. Indien je voor de loting meldt dat je later komt (uiterlijk tot 20.30 uur) word je alsnog ingedeeld.

In de poules wordt “501, best of 5” gespeeld.

De puntenwaardering is als volgt:

3-0 = 3 punten winnaar / 0 punten verliezer

3-1 = 3 punten winnaar / 1 punt verliezer

3-2 = 3 punten winnaar / 2 punten verliezer

Bij het spelen van “501, best of 3” geldt er een puntenwaardering zoals aangegeven in het singlereglement.

Het team dat als eerste op het wedstrijdformulier staat vermeldt gooit de eerste pijl.
Het team dat zijn pijl het dichtste bij de bulls-eye gooit mag beginnen.

Van elke poule gaan de 1ste twee naar de winnaarsronde.

De overigen gaan naar de verliezersronde.

De wedstrijdleiding is bevoegd, indien dit noodzakelijk is, hiervan af te wijken.

In de verliezers- en winnaarsronde wordt er gespeeld volgens een knock-out systeem.
De winnaarsronde speelt “501, best of 3”. De verliezersronde speelt “best of 3”.

In de winnaarsronde worden bonuspunten verkregen bij:

Het behalen van de kwartfinale: 1 punt

Het behalen van de halve finale: 2 punten

Het behalen van de finale: 3 punten

Het winnen van de finale: 5 punten.

Per speler worden bonuspunten verkregen bij het gooien van 180’ers en hoge finishes.

Zie hiervoor het singlereglement voor de waardering.

De behaalde punten worden opgeteld bij de ‘single’competitiestand.

Als er zich zaken voordoen die niet staan omschreven dan beslist de wedstrijdleiding evt. in overleg met het bestuur.