Erik & Frank winnen koppeltoernooi

13 juni 2017 15:00

Met 10 koppels werd er vrijdag, onder het genot van een biertje en de wedstrijd Nederland - Luxemburg, een toernooitje gespeeld.

Het toernooi startte met 2 poules van 3 koppels en 1 poule met 4 koppels.
Vooral in de laatste poule was het tot aan de laatste wedstrijd erg spannend.

Na de poulewedstrijden werden de nummers 1 in de finalepoule (plaats 1 tot en met 3) ingedeeld, de nummers 2 van iedere poule speelde om plaats 4 tot en met 6 en de nummers 3 en nummer 4 speelden een halve finale en een finale.

De finalepoule begon met de wedstrijd Frank J. & John tegen Erik & Frank v N.. Dit werd een afgetekende 3-0 overwinning van Erik & Frank.
De tweede wedstrijd ging tussen Roy & Tim en Frank J. & John. Deze werd met 3-1 gewonnen door Frank J. & John.
De laatste wedstrijd was dus nog steeds allesbeslissend om de eerste plaats. Erik & Frank v. N. hadden genoeg aan een 3-2 nederlaag en bij een 3-1 nederlaag zou er een verlenging plaatsvinden.

In de finale werden er hoge punten gegooid en de dubbels vlogen er net zo makkelijk in. De eerste leg ging naar Roy & Tim.
Erik & Frank werden niet zenuwachtig en bleven de punten makkelijk gooien. De dubbel vloog er ook makkelijk in en het stond 1-1.
Erik & Frank waren dus in ieder geval zeker van de tweede plaats. Het doel was natuurlijk de eerste plaats, maar dat werd moeilijk omdat Roy & Tim op een 2-1 voorsprong kwamen.

De vierde leg was erg spannend en ging gelijk op, totdat Erik de dubbel 2 uitgooide. De winst was dus al een feit.
Het ultieme doel was echter om geen wedstrijd te verliezen, dat is helaas niet gelukt, want de laatste leg ging naar Roy & Tim. Ondanks de nederlaag wonnen Erik & Frank het toernooi en dat werd gevierd. Jammer genoeg zonder beker, maar met een paar heerlijke biertjes.

Troostprijs voor Tim was nog wel dat hij de voetbalpoule won door de juiste uitslag te voorspellen (2-0 rust, 5-0 eindstand).

Al met al weer een geslaagde dartsavond.