Een lid van de SV-Austerlitz is méér dan een consument

Natuurlijk ben je lid om te voetballen, dat spreekt vanzelf. Dat het lidmaatschap ook enkele verplichtingen met zich meebrengt, blijkt vaak minder bekend. Daarover willen we je graag informeren. Als iedereen zich aan de verplichtingen houdt, dan wordt het een stuk leuker.

Afspraken op een rij
Jouw hulp als lid van de sectie voetbal is hierbij hard nodig. Daarom zetten we graag nog even alle 8 afspraken op een rijtje. Dan weet iedereen waar hij/zij aan toe is.

1. Uiteraard moet je je houden aan de Statuten en het Huishoudelijk reglement van onze vereniging. Deze stukken kun je vinden op de website onder de button 'Huisregels en statuten'

2. Je bedrijft een teamsport en dus doe je mee! Er wordt namelijk op je gerekend. Het kan voor komen dat je om zeer dwingende redenen moet afzeggen. Dat afzeggen hoort er bij, uiterlijk donderdagavond bij de elftalleider, want dan worden de elftallen samengesteld voor de komende zaterdag (senioren).

3. Om jezelf te behoeden tegen blessures, je persoonlijke voetbalprestaties en het teamgevoel en resultaat te bevorderen, neem je deel aan de trainingen en blijft daar niet zomaar weg.

4. De elftallen regelen de bardiensten bij de trainingen en de wedstrijden (tenzij dat op een andere wijze is geregeld).

5. De kleedkamers worden schoongehouden na elke wedstrijd door het laatst spelende team. Ook na elke training dienen de kleedkamers netjes te worden achter gelaten.

6. Er is een maandelijkse grote schoonmaak van de kantine en kleedkamers door één seniorenelftal.

7. Het wassen van de tenues gebeurt na elke wedstrijd door een van de spelers. Dit komt neer op 1 tot 2 keer per seizoen per speler. Tenzij één vrijwilliger dit voor het hele seizoen op zich neemt.

8. Verder spreekt het vanzelf dat je altijd zorgvuldig omgaat met materialen etc. van de vereniging.

Als wij allemaal op deze wijze elkaar helpen en de bijkomende verplichtingen van het lidmaatschap als de normaalste zaak van de wereld zien, dan zullen de vele vrijwilligers die zich inzetten voor de vereniging zich een stuk meer gewaardeerd voelen.

Statuten

De statun van SV Austerlitz kunt u hier downloaden (er wordt een nieuwe pagina geopend).